Sunday, May 25, 2014

Sillamäe Gümnaasiumi sisekoolituse õppekava "Õpetaja digipädevused"



Sillamäe Gümnaasium on uus üldhariduskool Eesti haridusmaastikul. 2012.aastal õppetööd alustanud nn puhas gümnaasium on alustanud aktiivselt uue õppekava elluviimist. Meil on olemas kõik võimalused kvaliteetseks õppetööks. Meil on piisavalt arvuteid, digitahvlid, dokumendikaamerad, video ja audiotehnika. Hea tehnika olemasolust iseenesest aga ei piisa. Vajalik on selle kasutamise oskus, oskus tuleb aga õppimise ja teineteise julgustamise kaudu.
Sillamäe Gümnaasiumi õppekava eeldab õpetajatelt häid teadmisi ja heal tasemel oskusi infotehnoloogias - nii digitehnika, arvutitarkvara kui haridustehnoloogia tundmisel, kasutamisel ja ka õpilaste õpetamisel.
Käesolev õppekava on valminud gümnaasiumi kõigi õpetajate osalemisel ja HITSA poolt korraldatava koolimeeskondade koolituse “Õppeprotsessi juhtimine digiajastul” raames.
Õppekava on koostamisel kasutasime õpetajate seas läbi viidud google keskkonnas läbi viidud arvuti ja haridustehnoloogia kasutamise oskusi selgitava küsitluse läbiviimist.
Võtsime aluseks õpetaja haridustehnoloogiliste pädevuste ISTE pädevused. Õppekava on õpetajakeskne - kõigepealt on esitatud õpitulemused ja seejärel teemad..
Õppekava koosneb neljast peamisest teemaplokist – kontoritarkvara tundmine, ühistöövahendite kasutamine, õppematerjlide visualiseerimine ja multimeedia.
Õppetöös rakendame täiskasvanu koolituse põhimõtteid - lühiloengud, konsulteerimine ja iseseisev õppimine.

Suured tänud kõigile, kes aitasid seda õppekava koostada.

Arno Kaseniit
direktor

Õppekava on siin

No comments:

Post a Comment